На українсько-румунському кордоні розбився вертоліт: пілот загинув

На Закарпатті знайшли вертоліт, який розбився у лісі

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Розбитий вертоліт помітив пастух з села Сепинца у Румунії, йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що ця місцевість впритул розташована до кордону з Україною – по той бік річки Тиса від села Сепинца знаходяться українські села Бедевля та Тересва Тячівського району Закарпатської області.

Інформацію про трагедію офіційно вже підтвердили в поліції та прокуратурі округу, яка відкрила провадження та має з’ясувати усі обставини трагедії, йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що можлива модель розбитого вертольота Ка-26 (це апарат російського виробництва, призначений для використання у цивільних цілях, зокрема для зрошування полів). На самому транспортному засобі жодних реєстраційних знаків не було.

В поліції припускають, що гелікоптер перетнув повітряний простір Румунії нелегально – ймовірно, переправляв контрабандні цигарки.  

Наголошується, що поліція Румунії поки не надала жодної інформації про загиблу людину, але за даними деяких румунських ЗМІ – це 48-річний білорус із Мінська Дмитро К, який 5 березня вирушив з столиці Білорусі поїздом до Львова, а тоді до Мукачева, де власне і зник.

Видання зазначає, що тіло пілота виявили вже на стадії розкладання, тому аварія, імовірно, сталася 2-3 тижні тому.

За попередньою версією румунських правоохоронців, вертоліт летів надто низько, щоб його не помітили прикордонники, тому зачепив дерева і впав, йдеться у повідомленні.