Данилюк назвав головні завдання Зеленського у перші 100 днів президентства

Радник обраного глави держави Володимира Зеленського Олександр Данилюк визначив пріоритетні завдання у перші 100 днів нового президента на посаді

Про це Данилюк заявив у інтерв'ю LIGA.net.

Серед пріоритетів перших 100 днів Данилюк назвав боротьбу з корупцією - "у нас є план щодо перезапуску антикорупційних органів", наведення порядку в судовій системі - "ми плануємо запустити набір і атестацію суддів".

Також у плані - "реформа СБУ і створення Служби фінансових розслідувань. Остання забере частину функцій у СБУ і Нацполіціі. Потрібно також остаточно ліквідувати Податкову міліцію", - підкреслив Данилюк.

У відповідь на зауваження, що Податкову міліцію вже ліквідовано, він відреагував: "Ліквідували в законі. Виявилося, вона залишається в постанові Кабміну про ДФС. Прем'єр вирішив, що в нього теж має бути свій "кийок", і не давав мені її остаточно прибрати, блокуючи прийняття змін до положення про ДФС".

Суть інших ініціатив він розкривати не став, зазначивши лише, що "є ще багато новаторських ідей. Наприклад, як працюватиме Адміністрація президента".

За його словами, команда обраного президента наразі зайнята ключовим питанням – розробкою плану на перші 100 днів і формуванням команди.

Ступінь готовності плану Данилюк оцінив так: у 95%. Також він додав, що зараз вирішуються питання, пов'язані з міжнародними зустрічами і плануванням карти візитів обраного глави держави.