Кіноляп на $2,3 млрд: маркетологи розповіли, скільки заробив Starbucks на випадковій рекламі в "Грі престолів"

У четвертій серії останнього сезону "Гри престолів" в кадрі на столі героїв з’явився паперовий стаканчик з кавою, який, як виявилося, належить навіть не Starbucks

Про це повідомляє CNBC.

Американські маркетологи підрахували, що кіноляп творців фентезі-серіалу "Гра престолів" приніс компанії Starbucks $2,3 млрд. При чому самій мережі кав'ярень він нічого не коштував.

У сцені святкування перемоги героїв над Королем Ночі перед Дейнеріс стояв сучасний паперовий стаканчик з кавою. Користувачі мережі вирішили, що це стаканчик з кав'ярні мережі Starbucks. Помилка творців серіалу бурхливо обговорювалась у ЗМІ та фанатами серіалу в соцмережах.

Таким чином, Starbucks і "Гра престолів" були разом згадані у випусках новин по всьому світу понад 10,6 тисяч разів. За 48 годин після прем'єри серії Starbucks і "Гра престолів" були згадані новинними сайтами, форумами, блогерами та користувачами Twitter 193 тис. разів.

Цікаво, що хоча стаканчик приписали Starbucks, виявилось, що насправді він їй не належить. Художник-постановник "Гри престолів" Хауке Ріхтер повідомив, що це чашка кави від ірландської компанії Paper Cup.