Коломойський запросив іноземного топ-менеджера на свій НПЗ

Головним інженером ПАТ "Укртатнафта" призначений Лінас Чапас, який раніше працював на Мажейкяйському НПЗ компанії "Орлен Летува"

Про це повідомляє Enkorr із посиланням на джерело, близьке до підприємства.

Нового топ-менеджера колективу представили 11 травня, йдеться у повідомленні.

"Новий топ-менеджер буде знаходиться в прямому підпорядкуванні голови правління Павла Овчаренка. У його функціоналі - модернізація, ремонти, закупівля нового обладнання", - повідомив співрозмовник.

За його інформацією, таким чином розвантажено заступника голови правління з виробництва і капітального будівництва Сергія Кошелюка, який відтепер зосередиться на виробництві.

Зазначається, що колеги по Мажейкяйському НПЗ характеризують Чапаса як великого професіонала-практика у нафтопереробці.

"Це дуже хороший і досвідчений виробничник. Він завжди вважав за краще працювати на установках, ніж малювати презентації в офісі", - наголошує співробітник Мажейкяйського НПЗ. 

Він вважає, що погодитись на роботу в Україні Чапас міг у разі перспектив активної модернізації виробництва.

Водночас за словами одного зі співрозмовників enkorr у Литві, який попросив не називати його імені, багато пропозицій і проектів модернізації, поглиблення переробки Чапаса "відправлялися у стіл".

"Акціонери не сильно поспішають інвестувати у завод. Можливо, у нього вийде в повній мірі реалізувати себе в "Укртатнафті", - зазначив він.

За даними видання, пошуком головного інженера займалося міжнародним кадрове агентство.