Мустафа. Шлях лідера: у Києві презентували книгу про Джемілєва

У Києві в рамках заходу з ушанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу відбулася презентація книги історика Гульнари Бекірової "Мустафа. Шлях лідера"

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

Книга про шлях Мустафи Джемілєва – це, фактично, рецепт боротьби за Крим, йдеться у повідомленні.

"Після депортації 1944 року кримські татари повернулись до Криму завдяки своїй боротьбі, національному руху. Так само і зараз Крим не повернеться просто так, ми маємо його вибороти. Читаючи цю книгу, очевидно це усвідомлюємо", - зазначила перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова.

Автор книги Гульнара Бекірова наголосила, що Мустафа Джемілєв є справжнім символом незламності кримськотатарського народу.

"Він пережив депортацію, страшні перші роки вигнання, а потім довгі роки безпрецедентно мужньо боровся за повернення кримськотатарського народу на історичну батьківщину. Сьогодні Мустафа Джемілєв є визнаним моральним авторитетом демократичної України. Він - лідер свого народу, як і раніше бореться за свою батьківщину – Крим", - зазначила вона.

У прес-службі наголосили, що в рамках заходу відбулася вистава, присвячена пам’яті жертв депортації, фотовиставка родин сучасних кримськотатарських політв’язнів, а також ярмарок сувенірної продукції з кримськотатарською символікою, книжок, дитячих саморобок та малюнків.

Наголошується, що зібрані кошти будуть передані родинам політв’язнів. 

  • Нагадаємо, з 26 лютого до 5 травня у Мистецькому Арсеналі, в Києві, проходила виставка "Дивовижні історії Криму" про історію та культуру анексованого українського півострова та V Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору".