Порошенко відтягує передачу влади тому, хто тріумфально переміг його на виборах, - представник Зеленського

Ускладнення з проведенням інавгурації обраного президентом України Володимира Зеленського пов'язане з особистою позицією чинного глави держави Петра Порошенка

Про це заявив представник команди Зеленського Святослав Юраш в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

"Порошенко не дає провести цивілізовано транзит влади від себе до того, хто переміг його з тріумфальним результатом. Не так, як Трамп переміг Гіларі Клінтон, а переміг з тріумфальним результатом", - зазначив він.

Президент Порошенко ж, своєю чергою, за словами Юраша, "тріумфально програв".

"Порошенко все що можливо показав за п'ять років і зараз продовжує показувати тим, що він продовжує контраверсійні, необдумані рішення. Так ніби він тільки що переміг, а не тріумфально програв", - наголосив представник Зеленського.

Окрім того, він повідомив, що Зеленський не проти особисто зустрітися з Порошенком ще до інавгурації.

"Ніхто не заперечує потребу цивілізованого діалогу. Саме через це Зеленський бачиться з людьми із громадського середовища, з міжнародних організацій та країн, з представниками їхніми, а також з чисельними українськими бізнесовими і духовними структурами... Але ми розуміємо, хто зараз затримує процес, який би мав відбутися якомога швидше", - додав Юраш.