Стало відомо, хто переміг у першому турі виборів у Литві

Екс-міністр фінансів Інгріда Шимоніте і литовський економіст Гітанас Науседа проходять у другий тур виборів президента Литви

Як повідомила Головна виборча комісія вранці 13 травня, розрив між двома переможцями першого туру склав декілька сотих відсотка, інформує DW.

За попередніми результатами, екс-міністр отримала 30,95 відсотка голосів, а за колишнього радника президента литовського SEB банку проголосували 30,94 відсотка виборців.

Діючий прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс набрав 19,85 відсотка голосів. Глава уряду визнав свою поразку і заявив, що 12 липня піде у відставку.

Явка на першому турі виборів склала дещо більше 55 відсотків. Одночасно з президентськими виборами в Литві пройшли два референдуми - про подвійне громадянство і скорочення числа парламентарів.

За пост президента Литовської Республіки боролися дев'ять кандидатів. Для обрання президентом в першому турі було треба набрати більше половини голосів від загального числа виборців. Другий тур президентських виборів в Литві відбудеться 26 травня.