У Латинській Америці з'явиться поселення, надруковане на 3D-принтері

Компанія з Сан-Франциско New Story буде друкувати доступне житло в Латинській Америці для малозабезпечених верств населення

Як пише Ikon Build, вартість однієї споруди, оснащеної всіма зручностями, оцінюється в $ 4 тис.

Проект New Story спрямований на те, щоб покінчити з дефіцитом житла за допомогою "стійких і передових технологій". Надруковані будинки адаптовані до місцевих особливостей, відзначають в компанії, тому що співробітники провели серію бесід з майбутніми мешканцями.

"Коли ми розмовляли з членами спільноти, то зрозуміли, що дизайн будинку не відповідає їхнім потребам і очікуванням, - пояснили в New Story, чия команда працювала зі спільнотою з найрізноманітніших тем, починаючи від вибору землі і закінчуючи плануванням. - Це привело нас до розробки системи, яка враховує кліматичні чинники і зростання сімей і приміщень".

Вони також додали, що кожна ділянка буде площею 120 кв. м, а внутрішня площа кожного будинку складе близько 55 кв. м.

Поки невідомо, де саме буде перебувати село, але в компанії відзначили, що в програмі беруть участь фермери і ткачі різного віку, де кілька поколінь живуть в одному і тому ж будинку і зазвичай менш ніж на $ 200 в місяць. В New Story вважають, що ці будинки можуть допомогти сім'ям вибратися з убогості і принести майбутнім поколінням блага, які змінять їхнє життя.

Кожен будинок буде обладнаний кухнею на відкритому повітрі і розширеним відкритим майданчиком для вирощування культур. 3D-принтер дозволить вбудовувати елементи, починаючи зі стільниць на кухні та у ванній кімнаті і закінчуючи стелажами і кріслами. Стіни і конструктивні елементи для кожного будинку можуть бути надруковані всього за 24 години з практично нульовою кількістю відходів.

Читайте також: 10 вражаючих споруд світу: від будинків-диваків до хмарочосів з майбутнього