У Раді запропонували нову дату інавгурації Зеленського

Позафракційний народний депутат, голова об'єднання "За Зеленського" Віталій Купрій зареєстрував у ВР ще один проект постанови про інавгурацію новообраного президента

Відповідний проект постанови знаходиться на сайті парламенту.

"Пропоную за погодженням з новообраним президентом України Зеленським В. О. провести урочисте засідання Верховної Ради України з приводу складення ним присяги українському народові 26 травня 2019 року о 10:00", - йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також: "Здайте ключ і вперед!": Зеленський знову вимагає призначити інавгурацію на 19 травня

Крім цього, автор документа висловив думку, що запропонована Зеленським дата інавгурації 19 травня є недоречною, оскільки збігається з Днем пам'яті жертв політичних репресій.

Раніше повідомлялось, що у Верховній Раді вже зареєстровали декілька проектів постанов щодо дати проведення інавгурації. Нардепи пропонували призначити її на 19, 20 травня або 1 червня. При цьому Купрій виступав за призначення інавгурації на 20 травня.

А от Зеленський наполягає на даті 19 травня, і звернувся до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Втім, 19 травня є Днем пам'яті жертв політичних репресій. Саме тому деякі політики, історики, активісти вважають, що це невдала дата для інавгурації новообраного глави держави.