Україна може вийти з Мінських угод у разі скасування Радою Європи антиросійських санкцій

Україна готується відмовитися від дотримання Мінських угод у разі, якщо Німеччина, Франція та інші держави доб’ються зняття санкційного тиску з РФ у Раді Європи

Про це заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє Європейська правда.

Клімкін наголосив, що на зустрічах у неділю ввечері та у понеділок уже повідомив про це колег-міністрів з європейських держав.

"Якщо ви підете (на зняття санкційного тиску), як хочуть декілька країн, я того ж дня вийду і скажу, що "Мінська" у нас відтепер немає, і його вбила не тільки Росія, його вбили також ви", - розповів він.

Міністр наголосив, що попри відсутність прямого зв’язку між "Мінськом" та санкційним тиском на РФ у Раді Європи, Україна має підстави для такого кроку. "Якщо зараз, після того як Росія почала видавати паспорти (мешканцям окупованої території Донбасу), ви підете на кроки назустріч Росії, тоді тотально руйнується взагалі вся логіка того, що ми досі робили", - пояснив він.

Головним лобістом зняття санкційного тиску є Німеччина, яку підтримують французи та низка інших держав. Клімкин підтвердив, що сконцентрувався на переговорах із ними.   

"Німці це почули, і французи це почули, і голландці. Чи погодилися? Спитайте у них. Але з німецьким міністром ми окремо дуже довго це обговорювали сьогодні", - сказав Клімкин.