З вином і пивом, але без алкоголю: в Ірландії відкрили перший "тверезий" бар

У столиці Ірландії Дубліні відкрився бар The Virgin Mary, в якому наливають тільки безалкогольні напої

Про це пише Guardian.

Творці бару стверджують, що це перший подібний заклад в країні. У The Virgin Mary подають безалкогольні вино, пиво і коктейлі. При цьому напої, як стверджують власники, за смаком повністю відповідають своїм алкогольним аналогам.

Ідею відкрити безалкогольний бар в місті, яке відоме своїми пабами, його власник Он Єйтс пояснює так: він і його друг Ойсін Девіс помітили зростання популярності безалкогольних напоїв серед своїх друзів і знайомих і вирішили "зловити хвилю".

Єйтс і Девіс сподіваються, що відвідувачами The Virgin Mary стануть люди, які не вживають алкоголь, але яким потрібне місце для зустрічей.

"У мене є друзі, які більше не п'ють, і мене осяяло, що таким людям нікуди піти ввечері, щоб не зіткнутися з алкоголем", - каже Єйтс.

Сам власник бару не з Ірландії, він народився в англійському графстві Дорсет на південному заході Великобританії. Через це, пише Guardian, вся затія Єйтса може перетворитися для місцевих жителів на жарт: "Чули про англійця, який спробував відкрити безалкогольний бар в Дубліні?".

Але Єйтс і Девіс впевнені в успіху проекту. Статистика говорить про те, що звички ірландців дійсно змінюються. Якщо в 2005 році в країні випивали 14,2 літра алкоголю на людину, то в 2016 році - вже лише 10,9 літра.