Іран постраждає у випадку необдуманих дій, - Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що Іран матиме проблеми, якщо Тегеран зробить необдумані кроки у відповідь на американські санкції

Про це глава Білого дому сказав перед зустріччю з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, передає Інтерфакс-Україна.

"Подивимося, що буде з Іраном. Якщо вони зроблять що-небудь, це буде жахлива помилка з їхнього боку. Я трохи чув про Іран (події в Ірані - ред). Якщо вони що-небудь зроблять, вони сильно постраждають. Подивимося, що буде відбуватися в Ірані", - сказав Трамп.

Раніше, командувач "Корпусу Вартових Ісламської революції" бригадний генерал Хосейн Саламі пригрозив США "ударом в голову" у відповідь на будь-які силові дії проти Ірану.

Нагадаємо, 6 травня США відправили на Близький Схід ударну групу на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і тактичну групу бомбардувальників.

Виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан під час зустрічі помічників президента Дональда Трампа з національної безпеки представив оновлений військовий план, який передбачає відправку 120 тис. американських військових на Близький Схід у разі загострення обстановки.