"Ман Сіті" Зінченка хочуть позбавити єврокубків через фінансові махінації

"Манчестер Сіті", за який виступає українець Олександр Зінченко, може бути відсторонений від участі в єврокубках через фінансові порушення

Про це інформує New York Times.

На цьому тижні слідча палата УЄФА з фінансового контролю за клубами може запросити для "Ман Сіті" дискваліфікацію в Лізі чемпіонів. Очікується, що голова слідчої групи і колишній прем'єр-міністр Бельгії Ів Летерм добиватиметься відсторонення англійського клубу як мінімум на один сезон.

"Ман Сіті" звинувачується в тому, що клуб надав недостовірну інформацію при вирішенні попередньої справи в 2014 році, пов'язаної з фінансовим фейр-плей, а також дав неправдиву інформацію про розміри спонсорських угод. УЄФА вже карав англійців за порушення фінансових обмежень. Тоді клуб оштрафували на 49 млн фунтів, скоротили заявку на Лігу чемпіонів і ввели обмеження на трансферні витрати на два сезони.

У рамках цього розслідування незалежна група експертів на чолі з Летермом провела зустріч з представниками "Манчестер Сіті" в квітні в Швейцарії, але не отримала переконливих пояснень з боку клубу. Залишається незрозумілим, чи буде введена заборона вже в наступному сезоні або в сезоні-2020/21. "Манчестер Сіті" всіляко відкидає звинувачення на свою адресу.