У Володимирському соборі разом з Філаретом відслужили літургію четверо архієреїв колишньої УПЦ КП

Божественну літургію і молебень до священномученика Макарія сьогодні разом з патріархом Філаретом відслужили ще четверо архієреїв колишньої Української православної церкви Київського патріархату

Про заявив протоієрей Свято-Володимирського кафедрального собору Олександр Шмуригін, повідомляє УНІАН.

У божественній літургії взяли участь, крім патріарха Філарета, ще четверо архієреїв, а також священики, йдеться у повідомленні.

"Це ті ж самі архієреї, які служили всенічне бдіння вчора, і про це є повідомлення на нашому сайті", - сказав Шмуригін, відповідаючи на запитання, хто саме сьогодні з ієрархів служив літургію разом з патріархом Філаретом.

Журналісти, які чергували під собором зазначають, що на літургію приїхали тільки чотири єпископи з понад 60. У тому числі не прийшов на святкування і глава Православної церкви України митрополит Епіфаній, який заздалегідь заявив про заплановану на 14 травня поїздку на Донбас.

Наголошується, що на літургію прибули архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, а також група ієрархів із колишніх приходів УПЦ КП у Росії: митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, його вікарій Петро та єпископ Адріан.

Зазначається, що до Філарета не прибув один із найвпливовіших ієрархів ПЦУ, який на об'єднавчому соборі був основним конкурентом Епіфанія на предстоятельство у новій церкві, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, якого джерела називали одним із можливих союзників Філарета.

Наголошується, що сьогодні патріарх Філарет не планує спілкуватися з журналістами, однак пообіцяв, що найближчим часом скличе прес-конференцію у своїй резиденції на вулиці Пушкінській.

"Зустріч патріарха зі ЗМІ і відповіді на всі ваші запитання відбудуться зовсім незабаром, і впродовж сьогоднішнього дня ми вам про це повідомимо", - зазначив Шмуригін.