Депутату Київської облради оголосили підозру за захоплення агрокомплексу, який належав добровольцю АТО зі США

Депутату Київської облради Віталію Карлюку повідомили про підозру в причетності до рейдерського захоплення агрокомплексу

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на сторінці у Facebook.

"В резонансній справі рейдерського заволодіння агрокомплексу "Росава-К", яка належала загиблому в АТО добровольцю, українцю американського походження Марку Паславському оголошено підозру депутату Київської облради В. Карлюку", - написав Луценко.

Видання "Інтерфакс-Україна" зазначає, що у квітні 2016 року прокуратура Київської області у цій справі повідомила про підозру у скоєнні злочину й оголосила в міжнародний розшук колишнього учасника ТОВ "Русава-К".

Як повідомила прокуратура, після смерті Паславського з'явилися нові власники агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Русава-К".

Внаслідок таких незаконних дій були виведені зі складу засновників товариства власник 3% акцій і компанія-засновниця, представником якої був Паславський.

А також за результатами проведення судово-технічної експертизи з’ясували, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ "Русава-К" виготовили й підписали вже після загибелі Паславського.

Нагадаємо, що Марк Паславський приєднався до батальйону "Донбас" у квітні 2014 року. Загинув 19 серпня 2014 року під Іловайськом, похований 26 серпня на Аскольдовій могилі у Києві.

Він народився в Нью-Йорку в українсько-американській родині. Закінчив військову академію в США і в 90-х роках приїхав до України, працював у фінансовому секторі. Отримав українське громадянство.

27 вересня 2015 року президент України Петро Порошенко посмертно нагородив Паславського.