Кандидат у президенти України запустив онлайн-радіостанцію з класичною музикою

Кандидат у президенти України запустив онлайн-проект "Радіо Ісландія" з класичною музикою

Про це повідомляє видання "Слух".

Як зазначає видання, на хвилях українських інтернет-радіостанцій майже немає класики, але наразі виключно таку музику можна цілодобово слухати на "Радіо Ісландія".

Засновником радіостанції є кандидат у президенти України та журналіст Володимир Петров. Він відомий реп-треками, які випускав у ході передвиборної кампанії.

Радіостанція почала свою роботу на базі однойменного онлайн-каналу, де вже три сезони іде музичне шоу "Час класики".  Наразі в рамках онлайн-проекту виходять освітні та культурні передачі.

Програмним директором "Радіо Ісландія" стала ведуча шоу, співачка Оля Діброва. 

На її думку класична музика може бути джерелом натхнення і служити прекрасним фоном як для зосередженої роботи, так і для моментів тихого відпочинку в перенасиченому цифровому світі.

"Точкою відліку нашої капсули часу стає епоха бароко. Ми рухаємось через симетрію класицизму до суму романтизму; від яскравих фарб імпресіонізму - до безмежних космічних просторів академічної музики ХХ і навіть ХХI століття", - сказала вона.

Окрім музики на "Радіо Ісландія" невдовзі стартують тематичні подкасти та радіошоу, у яких ведучі планують знайомити слухачів з новими цікавими іменами українських виконавців та композиторів.