Посли G7 закликали Порошенка до "плавної передачі влади", а він їх - до посилення підтримки України

Посли країн "Великої сімки" закликали чинного президента Петра Порошенка до "плавної передачі влади", а він їх - до посилення підтримки України

Про це йдеться у повідомленні французького головування в G7 у Twitter Групи підтримки України.

Посли G7 зустрілися із президентом Порошенком, аби обговорити прогрес, здійснений у сфері реформ під час його президентства.

"Вони привітали досягнення президента Порошенко і обмінялися з ним думками про прогрес, який повинен бути забезпечений в подальшому", - йдеться в повідомленні.

"Посли G7 закликали до плавної передачі влади, що дозволить Україні продовжити обраний нею шлях реформ", - зазначили у G7.

Як повідомила прес-служба президента, Порошенко під час зустрічі закликав країни "Великої сімки" та ЄС посилювати підтримку України в забезпеченні реформ й у справі відновлення суверенітету та територіальної цілісності Української держави, а також продовжувати вірити в успішне майбутнє України.

"Я звертаюся до вас із проханням продовжити підтримку України, особливо враховуючи ситуацію з безпекою. Продовжити підтримку нашої країни на шляху реформ. Це є надзвичайно важливим", - сказав президент.

Він також наголосив, що питання України є об’єднавчим у зовнішній політиці G7 і ЄС, і так має залишатися в майбутньому.

"Ми згадуємо багато успішних і важливих реформ, які було зроблено за вашого лідерства. Особливо це стосується реформування банківського сектора. І як приклад я особливо хочу відзначити успішну націоналізацію Приватбанку", - зазначила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон від імені послів G7.

Серед інших успішних реформ вона назвала децентралізацію, реформування судової системи, боротьбу з корупцією, запровадження верховенства права та реформи в енергетичному секторі.