Росія і США мають різні погляди щодо України, - Помпео

Москва і Вашингтон мають різні погляди щодо України

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє сайт Державного департаменту.

"Є моменти, де ми маємо дуже різні підходи. Ви згадали про Україну. Ми маємо різні погляди на те, в якому напрямку Україна рухається", - сказав він.

Помпео додав, що йдеться про спроби знайти рішення, компроміси, місця, де є взаємний інтерес, щоб можна було домогтися прогресу в найскладніших питаннях.

"Але кожен з нас дуже чітко розумів, на що ми готові піти, і речі, які ми не були готові робити, і ми будемо продовжувати працювати над кожною з них", - резюмував він.

Раніше Помпео заявляв, що Трамп хоче поліпшити відносини з Росією. 

14 травня держсекретар Майк Помпео здійснив офіційний візит в Сочі, де провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і президентом Володимиром Путіним. На порядку денному - обговорення "всього спектру двосторонніх і багатосторонніх проблем",

У ході переговорів Помпео застеріг Росію від втручання у вибори в США у 2020 році, а також  закликав Кремль знайти спільну мову з Україною і звільнити моряків.