Трансляції терактів у Facebook: соцмережа змінює правила прямих ефірів

Після терористичних нападів у Новій Зеландії Facebook змінив правила Live-трансляцій, аби "запобігти поширенню ненависті"

Про це повідомляє Facebook Newsroom.

"Після жахливих терористичних нападів у Новій Зеландії ми переглянули, що ще можна зробити, аби наші можливості не використовували для заподіяння шкоди або поширення ненависті. Відтепер люди, які порушили певні правила на Facebook - включаючи нашу політику щодо небезпечних організацій та окремих осіб - будуть обмежені у використанні Facebook Live", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше контент, розміщений із порушенням стандартів соцмережі, компанія видаляла. Якщо такі порушення тривали, Facebook-акаунти блокували на певний час.

У компанії наголосили, що доступ до Livе у такому випадку буде заблокований протягом 30 днів. А ті, хто поділився трансляцією із терористичним актом, також буде заблокований від використання Live протягом певного періоду часу.

Нагадаємо, у березні 2019 року у новозеландському місті Крайстчерч 28-річний австралієць разом зі спільниками у місцевій мечеті транслював розстріл парафіян у соцмережу.