Uber хоче запустити у Києві оренду електросамокатів та велосипедів

Сервіс Uber розглядає можливість послуги з прокату електровелосипедів та електросамокатів у Києві, якщо в місті з'являться безпечні маршрути

Про це заявив регіональний менеджер Uber в Великобританії, Північній і Східній Європі Джеймі Хейвуд, передає Інтерфакс-Україна.

"Ви знаєте, що Uber купив сервіс оренди електричних велосипедів Jump. І зараз виробник нарощує темпи випуску обладнання - ми говоримо про виробництво електричних велосипедів і самокатів. Поки ми не укладали жодних угод з мером Києва, спочатку необхідно забезпечити можливість безпечного пересування велосипедів по місту. Моє завдання привезти для вас транспорт, коли будуть безпечні маршрути ", - сказав він.

За словами Хейвуда, в місті також повинні бути створені правила для використання електросамокатів.

"Uber пропонує набагато більш широкий сервіс, і я цей сервіс бачив за кордоном, де є пропозиції по велосипедах і електросамокатів. І я буду дуже радий поширенню цього сервісу на наше місто", - розповів мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, у Києві запускається “маршрутка” від Uber. Більшість напрямків будуть доступні з 7:00 до 21:00, автобуси курсуватимуть кожні 15 хвилин. Вартість поїздок стартуватиме від 15 грн.