Виборці Вакарчука перейшли до інших кандидатів через його відмову від президентських перегонів, - Іллєнко

Народний депутат Андрій Іллєнко припустив, що потенційні виборці Святослава Вакарчука не голосуватимуть за нього на парламентських виборах, оскільки розчаровані його відмовою брати участь у президентських перегонах

Про це Іллєнко заявив у програмі "Вердикт" на Еспресо.TV.

"Вакарчук останній рік постійно робив натякі, якісь незрозумілі до кінця заяви, які можна зрозуміти і так, і так, у результаті довго тримав інтригу щодо президентських виборів, це нічим не закінчилося - він не пішов. Мені здається, та частина людей, яка в нього рік-півроку тому бачила певного потенційно свого кандидата і дала йому певний рейтинг, коли побачила, що він не впевнений, сам не знає, що робити, потім у результаті він не пішов на вибори, ці люди просто перейшли до інших кандидатів, в основному, вочевидь, до Зеленського, бо це був запит на новизну, антисистемність, не-політика і т. д. І чому вони зараз мають вертатися - не знаю", - сказав Іллєнко.

На думку нардепа, на майбутніх парламентських виборах Зеленському вдасться втримати електорат Вакарчука.

"Мені здається, принаймні ще на цих виборах тезу "новизна заради новизни" поки що буде втримувати Зеленський. Я не думаю, що навіть якщо вибори будуть у жовтні, він до жовтня цю тему повністю комусь віддасть. Частково може так, але не думаю, що Вакарчук у нього може це забрати", - додав Іллєнко.

Також нардеп висловив сумнів у тому, що Вакарчук зможе відібрати голоси в націонал-патріотичних сил.

"Якщо говорити про ідеологічну базу, якщо він захоче заходити в якусь націонал-патріотичну риторику - думаю, ні, думаю, це буде більше україномовний лібералізм, це трохи інша електоральна ніша, це більше Самопоміч, навіть трохи а-ля Гриценко, Демальянс. Це точно не "Свобода", не націоналісти", - підсумував Іллєнко.