Біля Ради побились поліція та "євробляхери"

Бійка біля будівлі Верховної Ради відбулася між учасниками акції власників автомобілів на єврономерах і правоохоронцями, які забезпечували порядок на акції

Про це повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс.

Зазначається, що поліцейські оточили один з автомобілів на проїжджій частині вул.Грушевського на єврономерах, власник якого включив аварійні сигнали і відкрив капот своєї машини, тим самим ускладнивши рух по автодорозі.

В результаті між правоохоронцями та учасниками акції сталася бійка. Одного з них співробітники поліції відвели за огорожу до будівлі парламенту, де знаходяться правоохоронці, проте туди не пускають мітингувальників.

Читайте також: У Раді пояснили, хто саме зможе претендувати на пільги при розмитненні “євроблях”

Наразі близько 30 поліцейських перебувають у автомобіля, біля якого сталася сутичка.

За словами учасників акції, вони домагаються продовження до початку 2020 роки права оформити авто з оплатою всіх податків і зборів.

Нагадаємо, що власники автівок на єврономерах висунули наступні вимоги:

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Рада схвалила у цілому закон про нові правила розмитнення автомобілів та про жорсткіші штрафи для "євроблях". 

Станом на 15 березня 263,648 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією перебували в Україні з порушеннями термінів митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.