Суд скасував арешт майна у справі екс-голови ДФС Продана

Суд скасував арешт трьох квартир колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана

Відповідне рішення прийняв слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотань адвокатів, передає "Слово і Діло".

Суд наклав арешт на автомобіль Toyota Land Cruised 200 2017 року випуску, що належить компанії "Антей". За даними слідства, автомобіль був у фактичній власності Продана.

Крім того, іншим рішенням суду арешт наклали на квартиру екс-чиновника загальною площею 88,4 кв.м і дві квартири, придбані ним в шлюбі, загальними площами 72,1 кв. м і 58,5 кв. м.

Адвокати зазначали, що постановою заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка від 6 березня кримінальну справу в частині підозри Продана в незаконному збагаченні (стаття 368-2 Кримінального кодексу України) закрито, оскільки сама стаття визнана неконституційною Конституційним судом України.

Метою арешту майна зазначили забезпечення для можливої майбутньої конфіскації майна як виду покарання за ст. 368-2 Кримінального кодексу, у чому відпала необхідність після винесення постанови.

Втім, прокурор під час винесення документа не вирішив питання зняття арешту з майна, тому адвокати просили зробити це суд. Вивчивши клопотання, суддя Вишняк їх задовольнив.