Трамп ввів у США надзвичайний стан через загрози з кібербезпекою

Президент США Дональд Трамп підписав указ про оголошення надзвичайної ситуації у сфері комунікацій США, щоб обмежити можливу загрозу з боку Китаю та інших країн у вигляді крадіжки технологій, промислового шпигунства та інших викликів

Про це повідомляє ВВС.

"На тлі поглиблення торговельної війни з Китаєм, президент Трамп у середу оголосив про введення "надзвичайної ситуації" національного рівня з метою захисту комунікаційних мереж США, що надає федеральному уряду широкі повноваження забороняти американським компаніям вести бізнес з певними іноземними постачальниками, включаючи китайську компанію Huawei", - пише видання.

Як зазначається, іноземні противники використовують уразливі місця в телекомунікаційних технологіях та службових мережах США. Документ також вказує на економічне й промислове шпигунство, що викликає особливе занепокоєння Вашингтона.

"Президент чітко наголосив, що нинішня адміністрація зробить все необхідне, аби зберегти Америку безпечною й успішною, а також захистити США від іноземних противників, які активно і все частіше створюють та використовують вразливі місця в інфраструктурі інформаційних і комунікаційних технологій Сполучених Штатів", - заявила в цьому зв'язку речниця Білого дому Сара Сандерс.

Указ уповноважує міністра торгівлі США блокувати транзакції, які охоплюють комунікаційні технології іноземних компаній, що можуть становити "неприйнятний ризик" для США. У цьому зв'язку Міністерство торгівлі вже поінформувало, що внесло китайську компанію Huawei у "чорний список", фактично заборонивши продаж чи передачу технологій американського виробництва китайському телекомунікаційному гіганту.