Комітет Конгресу США виділив на допомогу Україні $445 млн

Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону з підтримкою для України

Про це повідомляє посольство України в США.

Проект “Закону щодо асигнувань Держдепартаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2020 фінансовий рік” визначає кошторис допомоги Україні по лінії Держдепу США, Агентства США з міжнародного розвитку у сумі $445,7 млн. Зазначена сума включає, зокрема, асигнування у розмірі $115 млн. для надання нашій державі безпекової допомоги за програмою “Міжнародне військове фінансування”.

Зазначений документ забороняє спрямування коштів американської допомоги на фінансування дій, пов’язаних з визнанням суверенітету Росії над Кримом чи будь-якою іншою територією України.

Крім того, Комітет рекомендував Держдепу США та Агентству США з міжнародного розвитку продовжувати взаємодію з українською стороною у реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових, у допомозі новоствореному Міністерству у справах ветеранів, а також у подальшому розвитку боротьби з кіберзагрозами з боку РФ.

Для набуття чинності законопроект має бути схвалений повним складом Палати представників, підтриманий Сенатом та підписаний президентом США.