Nord Stream 2 переніс терміни завершення проекту

Дочірня компанія Газпрому Nord stream-2 AG, яка займається будівництвом російського морського газопроводу "Північний потік-2 визнала, що завершення та запуск газопроводу відбудеться у другій половині 2020 року

Про це йдеться у заявці компанії на прокладання трубопроводу в економічній зоні Данії, повідомляє Hromadske.
 
"Роботи на суші та у морі розпочалися у 2018 році у всіх чотирьох країнах, які наразі надали дозвіл на будівництво, і прокладання трубопроводу наразі триває у німецьких, швацьких та фінських водах. Очікується, що завершення будівництва трубопроводу та його запуск в експлуатацію відбудеться у другій половині 2020 року", — йдеться у заявці.

Зазначимо, що раніше кінцевою датою щодо запуску "Північного потоку-2" називали 1 січня 2020 року. Тобто у заявці йдеться про відкладання запуску щонайменше на півроку. При цьому, такий сценарій можливий у разі, якщо Данія надасть дозвіл на прокладання трубопроводу.

Наразі Газпром отримав дозволи на будівництво "Північного потоку-2" у майже всіх країнах, через води та територію яких планують прокладати трубопровід, зокрема у Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччині. Водночас, єдиною країною, яка поки не надала Газпрому дозвіл на спорудження газопроводу є Данія.