Трамп представив "проамериканський" план міграційної реформи

Президент США Дональд Трамп представив новий план імміграційної реформи, спрямованої у першу чергу на висококваліфікованих фахівців

За словами Трампа, він має намір переглянути видачу грін-кард на користь молодих, освічених, кандидатів, які знають англійську мову, та відійти від видачі посвідки на проживання іноземцям, які мають родинні зв'язки з американцями, передає Reuters.

"Ми пропонуємо імміграційний план, який ставить на перше місце роботу, зарплату і безпеку американських робітників", - заявив Трамп.

"Наша пропозиція проамериканська і спрямована на захист трудових прав іммігрантів", - продовжив він.

План був розроблений зятем і старшим радником Трампа Джаредом Кушнером і політичним радником Стівеном Міллером, відомим своєю жорсткою позицією з питань імміграції.

План Трампа включає пропозиції щодо посилення безпеки на кордоні для запобігання нелегальній міграції та зміни законодавства, спрямовані на стримування потоку мігрантів з Центральної Америки, які шукають притулку.

У плані імміграційної реформи обійшли стороною питання щодо майбутнього 11 млн мігрантів, які проживають в США нелегально. Багато з них прибули в країну дуже давно. А також план не вирішує проблему із захистом дітей нелегальних мігрантів, яких незаконно ввезли до США в юному віці (так званих "мрійників").

Малоймовірно, що Конгрес США підтримає план Трампа. Очільник Білого дому пообіцяв, що в разі відмови демократів, документ буде прийнятий після повернення республіканської більшості в Палату представників США.