Негода на західній Житомирщині: 100 га повалених дерев, 70 будинків та школа без даху та Случ, яка вийшла з берегів

У західних районах Житомирської області уже другу добу продовжує бушувати стихія. Упродовж ночі з 17 на 18 травня не вщухала злива в Баранівському районі. А на ранок у місті Баранівка місцева річка Случ (басейн Прип'яті) вийшла з берегів

Про це розповідають місцеві жителі, передає Житомир.info.

Вода зруйнувала береги, дійшла до рівня мостів, частково підтопила кладку, дамбу та асфальтну дорогу, залила місцевий пляж, луги та приватні земельні ділянки, що знаходились поряд, місцями дійшла до житлових будинків.

 
 
 

16 травня у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч.

Потужний вітер зніс дахи в 70 будинках і школі, а також повалив близько 100 га лісу.

Без електроенергії опинилися 35 населених пунктів в Новоград-Волинському, Ємільчинському, Любарському та Олевському районах області.

Загалом за дві доби там випала майже місячна норма опадів.

Заступник голови Товариства лісівників Житомирщини Віра Долгих, яка опублікувала відео, зняте з висоти пташиного польоту, що красномовно демонструє масштаби завданих стихією збитків лісовому господарству області.

"Смерч пошкодив понад 100 гектарів лісу у Городниці Новоград-Волинського району. Місцеві кажуть, що вихор, схожий на смертельне торнадо, рухався із сторони Ємільчинського району. Там він пошкодив людські обійстя, а дійшовши до лісу, понівечив і його....", - написала Долгих у Facebook.