Повінь на Франківщині: поблизу Яремче немає доступу до 600 будинків, а в Тисменицькому районі затоплено 51 оселю

В період з 17:00 до 19:30 п'ятниці, 17 травня 2019 року, в селі Микуличин Яремчанської міської ради (Івано-Франківська область) внаслідок випадання сильних опадів піднявся рівень води в місцевому потічку Мересний

Через засміченість труби під мостом відбувся перелив води через проїжджу частину дороги державного значення Н-09 "Мукачево - Львів" з подальшим підтопленням присадибних ділянок, передає франківський портал Курс.

Станом на 20:38 водостічну трубу під автомобільним мостом прочищено та відновлено проїзд транспортних засобів дорогою державного значення. 

Разом з тим у селі Микуличин Яремчанської МР найскладніша ситуація спостерігалася на двох ділянках.

Зокрема, за попередньою інформацією, на вулицях Грушевського та Горби підтоплено орієнтовно 60 дворогосподарств з житловими будинками (рівень води в будівлях від 10 до 30 см), через що жителі самостійно залишили свої домівки та перейшли до родичів. 

А на дільниці Країще водою зруйновано частину автомобільної дороги протяжністю 800 м, внаслідок чого відсутнє транспортне сполучення з частиною населеного пункту (орієнтовно 600 житлових будинків). 

Жертв та потерпілих немає. Для ліквідації наслідків негоди ДСНС залучено 91 людей та 10 одиниць техніки.

Окрім того, внаслідок випадання дуже сильних опадів у вигляді дощу  спостерігалися підтоплення територій, житлових та адміністративних будівель у селі Ямниця Тисменицького району, інформує Галка.

В декількох місцях рівень води в місцевій річці Павлівка піднявся вище рівня захисної дамби, внаслідок чого відбулось затоплення територій приватних дворогосподарств даного населеного пункту. Зокрема, є дані про підтоплення близько 300 дворогосподарств, в т.ч. 51 житлових будівель (висота рівня води в будівлях від 20 до 100 см) по вулицях Рульського, Коцюбинського, Нижникевича, Черемшини, Тичини, Гагаріна. Порушено умови нормальної життєдіяльності (постраждало) 83 особи, евакуйовано 4 особи.

Ситуація класифікується як надзвичайна ситуація природного характеру.