Представник Нідерландів став переможцем Євробачення-2019

У суботу ввечері в Тель-Авіві пройшов гранд-фінал пісенного конкурсу, за результатами глядацького голосування та оцінок професійного журі перемогу здобув Дункан Лоренс

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Він отримав у сумі найвищий бал - 492.

За оцінками професійного журі перше місце посів представник Швеції Джон Лундвік - 239 балів. Друге - представниця Північної Македонії Тамара Тодевска - 237, а третє - співак з Нідерландів Дункан Лоренс - 231.

У підсумку разом з балами від глядачів Дункан Лоренс отримав 492 бали.

Фото: Reuters

На другому місці опинився представник Італії Махмуд - 465.

25-річний Дункан Лоренс, справжнє ім'я якого Дункан де Мур, розпочав музичну кар'єру у 2014 році. Музикант закінчив Рок Академію в Тілбурзі, а під час навчання грав у кількох студентських гуртах. Підлітком він багато займався музикою, удосконалювався, писав власні пісні та вірші. Хлопець став відомий у Нідерландах після участі в 5-му сезоні "Голосу Голландії", де пройшов у півфінал.

Створення композиції "Arcade", з якою він виступив на Євробаченні, пов'язане для Лоуренса з особистою трагедією. У юному віці померла людина, яку він сильно кохав. "Arcade" – це історія про прагнення недосяжного, бажання кохання та пошук надії.