Активісти розповіли, чому знесли будівельний паркан на місці спорудження меморіалу Небесної Сотні

Молодіжна спільнота "Січ" вважає, що демонтаж бруківки у тому місці, де на столичному Майдані Незалежності бере свій початок Алея Небесної Сотні, є незаконним знищенням доказів у загибелі майданівців

Про це керівник організації Сергій Мазур заявив на своєму каналі у Тelegram

"Чи вартує Меморіал того, щоб поховати 10-20-30 справ по інших убитих героів? А навіть якщо і одна? Уявіть, що мова не про цифри, а про вашого родича, друга, знайомого?", - зазначив він.

Окрім того, Мазур наголошує, що є різниця між Музеєм Небесної Сотні та однойменним меморіалом.

"Ще одне. Музей і Меморіал - різні речі. Музей має будуватись біля верхнього виходу метро Хрещатик. Меморіал - вулиця Інститутська. Учора (17 травня - ред.) на запитання "Так чому ж не почати будівництво Музею, якщо там немає жодних слідчий дій?" ми відповіді так і не отримали. Музейники спеціально почали знизу і не починають верх", - повідомив активіст.

На його думку, споруджувати меморіал можна буде лише після завершення слідства та винесення вироків в усіх майданівських справах.

"Скоро буде суд по новому арешту. Ми туди прийдемо. Слідство буде тривати стільки скільки треба. Меморіал завжди встигнемо відбудувати. Він має бути. Про це не йде мова. Наша пам'ять і боротьба за покарання убивць - гарантія", - підсумував Мазур.

Окрім того, за даними Мазура, "забудовником є фірма завгоспу Януковича".

"Того самого, який руйнував колись Гостинку та купу інших історичних пам'яток", - наголошується у повідомленні.

Також Мазур додав, що паркан, як він стверджує, було споруджено незаконно, а у будівельників не було дозволу на вилучення бруківки, яка "лежить ще з часів Революції".

Місце вбивства Героя України Олександра Плеханова