Вибори у США. Трамп вимагає розслідувати зв'язки родини Байденів з Китаєм

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав провести розслідування стосовно колишнього віце-президента Джо Байдена через бізнес-зв'язки його сина з Китаєм

Хантер Байден нібито отримав комерційну угоду з урядом Китаю на тлі складних перемовин Вашингтону й Пекіну щодо обмеження доступу китайських товарів на американський ринок, повідомляє РБК-Україна.

Звинувачення щодо 47-го віце-президента з'явилися після публікації книги консервативного автора Пітера Швайзера "Таємні імперії: як американський політичний клас приховує корупцію і збагачує сім'ю та друзів".

Автор монографії звинуватив сина віце-президента Хантера Байдена в незаконному отриманні мільярдної угоди від китайського уряду. 

"Сто відсотків. Це ганьба. І після цього він (Байден, - ред.) каже, що Китай не є нашим ворогом. Китай - наш найбільший противник. Вони хочуть захопити весь світ", - сказав Трамп, відповідаючи на питання журналіста про те , чи потрібно почати розслідування проти сім'ї Байдена.

Водночас у виборчому штабі Байдена категорично заперечують наведені у книзі дані, а її автора звинувачують в створенні політично мотивованих публікацій.