Китай звинуватив США в спробах стримати його розвиток

США намагаються загальмувати розвиток китайської економіки, звинувачуючи Китай в крадіжці інтелектуальної власності

Про це повідомляє Reuters.

У березні 2018 року президент Дональд Трамп підписав меморандум "Про боротьбу з економічною агресією Китаю". У його розділі 301 одним із звинувачень на адресу КНР називалася "крадіжка інтелектуальної власності".

"Якщо цей меморандум базується на уявних або вибіркових даних, то він схожий на науково-фантастичний роман", - підкреслила газета.

"Права інтелектуальної власності повинні стати мостом для інновацій і співробітництва між країнами. В руках США вони стали політичним інструментом, зброєю для стримування розвитку інших країн і засобом для залякування світу", - наголошується в публікації.

У ній говориться, що в даний час Китай став світовим лідером у справі захисту прав інтелектуальної власності.

"Китай створив досить струнку і засновану на високих стандартах правову систему для захисту інтелектуальної власності, і постійно посилює її захист у судовому порядку", - пише видання.

10 травня президент США Дональд Трамп розпорядився ввести мита на ввезення в США китайських товарів ще на 200 млрд доларів. Таким чином, тарифи покриють весь імпорт з Китаю. Остаточного рішення щодо нових мит ще не прийнято, додав він, зазначивши, що це буде пов'язано з підвищенням тарифної ставки на китайські товари з 10% до 25% на суму близько 200 млрд доларів вранці в п'ятницю, 10 травня.

У відповідь, Пекін заявив про підвищення мит на американські товари з 1 червня на суму $60 млрд.