Міносвіти пропонує скоротити держзамовлення магістрів майже з усіх галузей

Міністерство освіти та науки запропонувало зменшити обсяг державного замовлення магістрів майже з усіх галузей знань

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі за підсумками наради щодо формування державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів в 2019 році.

Згідно з повідомленням, в 2019 році за рівнем "магістр" запропоновано зменшення обсягів прийомів з усіх галузей знань, крім "Військові науки, національна безпека, безпека державного кордону", "Цивільна безпека", "Публічне управління і адміністрування".

У той же час обсяг підготовки за рівнем "молодший спеціаліст" збільшиться майже з усіх галузей знань.

Незначне скорочення обсягів стосуватиметься тільки таких галузей, як "Журналістика", "Математика та статистика", "Інформаційні технології" та "Сфера обслуговування".

За рівнем "бакалавр" передбачається збільшення обсягів замовлення за такими галузями знань, як "Освіта / Педагогіка", "Математика та статистика", "Механічна інженерія", "Електрична інженерія", "Автоматизація та приладобудування", "Виробництво і технології", " аграрні науки і продовольство "і" Соціальна робота ".

У той же час скорочуються обсяги підготовки за такими галузями знань як "Право" та "Публічне управління".

При цьому уряд не передбачатиме обсяг державного замовлення на підготовку фахівців за спеціальністю "Право" заочної форми підготовки.

"За результатами наради було визначено, що обсяги держзамовлення будуть сформовані за галузями знань у відповідності з пропозиціями Міністерства освіти і науки (МОН). У той же час, стипендіальне забезпечення для переліку пріоритетних спеціальностей буде визначатися з коефіцієнтом 2 і в обсязі 70% числа студентів , які навчаються за державним і регіональним замовленням ", - йдеться в повідомленні.