Не віддав честь: командувач ССО повинен пояснити демарш проти Зеленського, - дипломат

Командувач Силами спеціальних операцій Ігор Луньов повинен пояснити, чому він не віддав честь шостому президенту України Володимиру Зеленському 20 травня під час присяги на вірність

Про це заявив військовий дипломат Петро Гаращук у ефірі "Обозреватель".

Він припустив, що Луньов не приклав руки до берету через "неприйняття".

"Але відповідь має дати сам пан Луньов. І на мій погляд, найближчим часом. Будь ласка, знайдіть можливість пана Луньова запитати. Якщо це неприйняття - тоді Луньов має написати рапорт і піти у відставку", - сказав Гаращук.

Дипломат сказав, що не бачить "нічого дивного" у тому, що військове вітання також не віддав глава СБУ Василь Грицак

"Грицак зрозуміло - він напів-цивільний, напів-військовий, написав рапорт про звільнення. Разом з тим, командувач ССО, у якого потужна військова сила, і не приклав руку...Ну, для мене це величезна загадка. Можна подумати, це щось особисте", - зазначив Гаращук.

Нагадаємо, що відповідний інцидент стався у понеділок, 20 травня, під час представлення родів українського війська верховному головнокомандувачу Володимиру Зеленському.

“Пане президенте, верховний головнокромандувачу ЗСУ. Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-лейтенант Луньов. Сили спеціальних операцій до виконання завдань готові. Честь маю”, - сказав Луньов, втім, як заведено під час військового вітання, не приклав руку до головного убору. 

Так само слідом за ним вчинив і голова СБУ Василь Грицак.