Члени Конгресу попросили Трампа посилити санкції проти РФ

Група законодавців закликали президента США Дональда Трампа реалізувати всеосяжну стратегію, мета якої - усунути загрози безпеці, з якими стикаються США та їхні союзники

Про це йдеться у листі членів Конгресу до Трампа, опублікований на сайті комітету у закордонних справах Палати представників.

Майже 400 членів конгресу США (79 сенаторів із 100 і 303 члена Палати представників з 435), що представляють як Демократичної, так і Республіканської партії, підписали лист Трампу, в якому висловили свою стурбованість ситуацією в Сирії і закликали його посилити тиск на Росію та Іран у зв'язку з їх діяльністю в Сирії.

"Конфлікт в Сирії складний, і потенційні рішення не ідеальні, але наш єдиний вибір - просувати політику, яка може зупинити зростаючі загрози інтересам США, Ізраїлю, а також регіональної безпеки і стабільності. Ця стратегія вимагає провідної ролі з боку США", - заявляють законодавці.

На думку авторів листа, РФ прагне забезпечити постійну присутність в Сирії, яке вже поширилося за межі морської бази в Тартусі.

Раніше повідомлялося, що сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз та сенатор-демократ від Нью-Гемпшира Джинн Шейхін підготували законопроект про санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".