Джордж Мартін "попрощався" з "Грою престолів" і розповів про фінал у книжковій серії

Автор саги "Пісня льоду і полум'я", за якою знятий серіал "Гра престолів", попрощався з шоу і розповів про долю книжкової серії

Про це він написав у своєму блозі.

"Важко повірити, що все завершилося, якщо говорити відверто. Роки пройшли в одну мить. Невже пройшло вже більше десяти років з тих пір, як мій менеджер Вінс Джерардіс організував зустріч в Palm в Лос-Анджелесі, і я вперше зустрівся з Девідом Беніофф і Д.Б. Вайсом (шоураннери "Гри престолів" - ред.) за ланчем, який тривав до вечері? Я запитав їх, чи знають вони, хто був матір'ю Джона Сноу. На щастя, вони знали. Я тоді й гадки не мав, що збираюся відправитися в подорож, яка змінить моє життя", - пише Джордж Мартін.

Автор саги додав, що на той момент не міг собі уявити, наскільки масштабним стане новий серіал. Він також подякував команді, яка працювала над шоу, і нагадав, що "це був не тільки кінець, а й початок": Беніофф і Вайс працюватимуть над кіновсесвітом "Зоряних воєн", продюсер Брайан Когман почне створення власних шоу і допомагатиме Amazon з великим проектом про Толкіна, а актори знімаються в нових проектах.

Мартін розповів, що наразі зайнятий як продюсер в розробці п'яти шоу на HBO, двох в Hulu і ще одного на каналі History. Крім того, він задіяний в декількох проектах на основі його власних і чужих книг, консультує створення гри в Японії і підтримує команду арт-проекту Meow Wolf.

"І я пишу. Зима близько, я давно це говорив, і так воно і є. "Вітри зими" сильно затримуються, знаю-знаю, але вони будуть дописані. Не можу сказати, коли, але я їх закінчу, і прийде час "Мрій про весну". Чим все закінчиться? Люди запитують, чи так само, як шоу? Або по-іншому? Ну так. І ні. І так. І ні. І так. І ні. І так.", - розповідає Джордж Мартін.

Говорячи про можливі відмінності між книгами і серіалом, Мартін нагадав, що працює "в абсолютно іншому середовищі". Книга чи шоу, яким буде "справжній" фінал? Це дурне питання. Як щодо такого? Я це напишу. Ви прочитаєте. І кожен зможе прийняти рішення і посперечатися про нього в інтернеті", - наголошує Мартін.

Читайте також: "Гра престолів" не закінчується. НВО підготували фільм про створення серіалу