Екс-голкіпер збірної України поясни, чому переїхав з Криму до Києва

Колишній голкіпер збірної України з футболу Максим Левицький розповів, чому у 2014 році переїхав з окупованого Криму до Києва

Про це повідомляє Sportarena.

За словами Максима Левицького, попри те, що він народився у Ростовській області та має російське громадянство, після подій у Криму у 2014 році він вирішив, що йому за духом ближча Україна.

"Я народився в Ростовській області, велика частина моєї кар’єри пройшла в Росії, коли виступав за московське "Динамо" оформив російське громадянство. Але серцю не накажеш. Після подій у Криму в 2014 році вирішив, що за духом мені ближча Україна.

За словами Левицького, який переїхав на півострів у 2012 році, рішення про переїзд він приймав разом з родиною та відзначив, що після цього навіть його син перевівся із московського вишу до київського.

"Рішення про переїзд приймали на сімейній раді, дружина мене підтримала. У Києві нам комфортніше. І дружина, і сини — громадяни України. Старший син навіть перевівся з московського вишу в київський — це було його особисте рішенням. Таким чином він висловив свою громадянську позицію. Мені його вчинок сподобався", - розповів Левицький.

Також голкіпер пригадав матчі, які він зіграв за збірну України.

"Я маю посвідку на постійне проживання в Україні. І вважаю себе українцем. Пишаюся, що зіграв 8 матчів за збірну. Пам’ятаю, як 31 травня 2000 року дебютував за синьо-жовту дружину на "Вемблі" у матчі з Англією. Це було здорово!", - розповів Левицький.