На Донбасі поранено двох бійців ООС, втрати окупантів - 7 бойовиків

У понеділок, 20 травня, російські найманці на Донбасі 10 разів обстріляли позиції української армії, у тому числі 4 рази - із забороненої Мінськими домовленостями зброї

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники обстріляли позиції Об'єднаних сил зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів у районі Гнутового, з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Старогнатівки, з автоматичних станкових гранатометів - неподалік Водяного, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Опитного та Красногорівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли українські позиції з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі Новгородського, з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Новотошківського, з 82-мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів - неподалік Золотого-4, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - під Миколаївкою Другою.

Унаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець зазнав поранення. Натомість у результаті відповіді Об'єднаних сил окупанти, за даними розвідки, втратили одного бойовика загиблим, ще шістьох - пораненими.

Від початку доби 21 травня станом на 7:00 бойовики двічі обстріляли українські позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід": із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Водяного, з великокаліберних кулеметів - неподалік Гнутового.

Унаслідок цих обстрілів один український військовий зазнав поранення. Об'єднані сили відповіли вогнем не кажну ворожу провокацію.