"Ми їх накрили": у зоні ООС на КПВВ "Новотроіцьке" затримали 6 інспекторів на хабарі

У зоні ООС на КПВВ "Новотроіцьке" затримали 6 інспекторів на хабарі

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у Facebook.

"Ми їх накрили..(спасибі колегам з УЗЕ- Ігор Купранець та слідчим ДБР у м.Краматорськ)", - написав Матіос.

Він повідомив, що слідчі ДБР на КПВВ "Новотроїцьке" викрили злочинний механізм систематичного вимагання та одержання грошових коштів 6-ма інспекторами прикордонної служби.

"Нелюди. Інших слів для цих "захисників закону" на КПВВ немає", - прокоментував він.

У повідомленні йдеться про те, що ці інспектори створювали штучні перешкоди для перевізників. Зокрема, викрили також командира Донецького прикордонного загону ДПС України і командира відділу прикордонної служби ОБПК "Волноваха" .

Усього інспектори ДБР виявили понад 70 фактів неправомірних вигод від осіб, які перевозять людей та вантажі через КПВВ "Новотроїцьке" на загальну суму понад 600 тис. грн.

Їх затримали 20 травня під час отримання хабара на суму 6 тис. грн.

"20.05.2019 після одержання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 6000 грн, їх розподілу з раніше одержаними (задокументовано за рішенням суду на відео) сумами неправомірних вигод між вищевказаними посадовими особами їх злочинну діяльність припинено", - йдеться у повідомленні.

Наразі у службових приміщеннях КПВВ "Новотроїцьке" провели обшуки, а також обшукали місця проживання фігурантів злочинної схеми. 

У них вилучили 6 тис. грн, а також кошти одержані злочинним шляхом на загальну суму 81 тис. грн, $13 тис. , 300 євро та чорнові записи з розподілом коштів між учасниками злочинної схеми. 

"На даний час в порядку ст. 208 КПК України затримано 3 осіб. Крім того, перевіряється причетність інших посадових осіб з керівництва Донецького прикордонного загону та Донецько-Луганського регіонального управління ДПС України щодо вказаних протиправних дій", - йдеться у повідомленні.