Зеленський звільнив начальника Генштабу Муженка і призначив на його місце Хомчака

Президент Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України

Про це повідомляє прес-служба президента.

Президент України Володимир Зеленський указом №301/2019 звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України.

Іншим указом №302/2019 президент України призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генштабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України. 

Довідка.

Руслан Хомчак - генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Оперативного командування "Південь" та безпосередній учасник війни на сході України. З 2016 року - начальник штабу сухопутних військ ЗСУ.

Під час участі у війни на Донбасі Хомчак обіймав посаду командуючого сектора "Б" сил Антитерористичної операції. На його адресу доволі часто лунали звинувачення у некомпетентності та зраді від представників громадськості та добровольчих батальйонів. 

Під час операції з взяття Іловайська, яка здійснювалася під безпосереднім керівництвом Хомчака значно меншими силами, ніж передбачалося за планом, велика частина бійців з добровольчих батальйонів потрапила у оточення російсьих бойовиків.