Богдан розкритикував люстрацію та заявив, що очолює АП законно

Голова Адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що потрапив під люстрацію (закон про очищення влади) несправедливо, а президент Володимир Зеленський не порушував закон, призначивши його на цю посаду

Про це Богдан заявив у ефірі "112 Україна".

"Я потрапив під закон про люстрацію абсолютно несправедливо. Я закрив одну дуже корупційну схему, яка виводила 2 млрд грн на рік при всіх владах. І автором цієї корупційної схеми при міністерстві юстиції був один із авторів закону про люстрацію", - сказав Богдан.

При цьому голова АП заявив, що його посада та посади його заступників виведені з-під дії закону про люстрацію.

"Якщо я можу займати якусь посаду на території України, то це глава Адміністрації президента або його заступник. Тому в цьому немає порушення ні норм моралі, ні норм закону", - сказав Богдан.

Сам закон про очищення влади Богдан назвав непрофесійно прописаним.

"Настільки непрофесійно прописаний закон, що кожен, хто хотів вийти з-під дії цього закону, з'їздив у відрядження на один день на територію бойових дій, отримав статус учасника бойових дій і під люстрацію не потрапляє. А тисячі порядних людей, які нічого поганого в житті не зробили, захищали інтереси суспільства, досі перебувають під дією цього закону", - сказав Богдан.