Мей погодилась провести голосування про повторний референдум щодо Brexit

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей погодилася провести голосування про повторний референдум щодо виходу Британії з Євросоюзу

Про це повідомляє BBC.

За словами Мей, уряд готовий піти на компроміси, щоб переконати депутатів проголосувати за її варіант угоди про Brexit. Одним з компромісів є голосування про проведення повторного референдуму.

Однак, Мей додала, що положення про повторний референдум буде включене в проект постанови британського парламенту щодо угоди з ЄС.

Зазначається, що таким чином, Мей пропонує противниками Brexit, які вимагають повторного референдуму, одночасно проголосувати і за референдум і за вихід країни з ЄС на умовах угоди Мей.

"Я звертаюся до тих депутатів, які хочуть провести повторний референдум, щоб затвердити угоду з ЄС - для цього вам знадобиться угода, і, відповідно, постанова про схвалення угоди", - заявила британський прем'єр.

Як повідомлялося, наприкінці березня Мей заявила, що подасть у відставку з поста прем'єр-міністра, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, проте безуспішно. Наступна спроба затвердити угоду відбудеться на початку червня. Минулого тижня Мей не вдалося домовитися з лідером опозиційної Лейбористської парії Джеремі Корбіном щодо угоди про вихід країни з Європейського Союзу.