У Раді зареєстрували невідкладний законопроект Зеленського про зміну системи виборів нардепів

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №10319 про внесення змін до деяких законів України у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України

Реєстраційні відомості про законопроект оприлюднено на сайті Верховної Ради.

"Одержано Верховною Радою. Визначено Президентом як невідкладний. Передано на розгляд керівництву", - йдеться на сайті парламенту.

Ініціатор законопроекту - президент Володимир Зеленський.

"Законопроектом пропонується: встановити вибори народних депутатів України за пропорційною виборчою системою з голосуванням за виборчі списки кандидатів у народні депутати України від партій у загальнодержавному виборчому окрузі; передбачити, що право на участь у розподілі депутатських мандатів мають всі партії, які одержали на свою підтримку не менше 3% голосів виборців; уточнити деякі проблемні положення чинного Закону України "Про вибори народних депутатів України" відповідно до пропозицій Центральної виборчої комісії, зокрема в частині більш чіткого визначення поняття "проживання в Україні", підстав і порядку утворення спеціальних виборчих дільниць, процедури оприлюднення окремих рішень щодо підготовки та проведення виборів народних депутатів України тощо", - йдеться у документі.