Запрацювала система автоматичного обміну даними між держорганами "Трембіта"

В Україні запрацювала система електронної взаємодії "Трембіта", що дозволяє обмінюватися даними без участі людини

Про це повідомляє Державне агентство з питань електронного урядування.

"Масштабне впровадження "Трембіти" дає початок невідворотним змінам як у взаємодії державних органів між собою, так і у взаємодії бізнесу і громадян - із державою. Адже це - швидкість та прозорість державних процесів, що виливається в економію часу та раціональне використання бюджетних коштів", - зазначив голова Держагентства з питань електронного урядування Олександр Риженко.

Він додав, що це також зробить життя українців більш зручним.

"Їм (громадянам - ред.) не доведеться більше звертатись до одного органу, щоб взяти якусь довідку для іншого", - підкреслив він.

Перший автоматичний обмін даними завдяки "Трембіті" упроваджено між Нацслужбою здоров’я (НСЗУ) та Держслужбою з питань лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужбою).

"Усі процеси переведені в електронну систему охорони здоров’я. Це забезпечує прозоре, раціональне та контрольоване використання бюджетних коштів. Автоматичний обмін даними між нами та Держлікслужбою є важливою частиною цього процесу", - пояснив голова НСЗУ Олег Петренко.

Автоматичний обмін даними між НСЗУ та Держлікслужбою спрощує процедуру перевірки аптечних закладів на наявність ліцензії та дозволяє перевіряти законність отримання аптечними закладами відшкодування з держбюджету за відпущені ліки громадянам у межах програми, додав голова НСЗУ.

Читайте також: Що в Україні тепер можна зробити онлайн: Записатися до лікаря, оформити субсидію, зареєструвати бізнес