0 вироків: Луценко звинуватив САП і НАБУ в проваленні боротьби з корупцією серед нардепів і високопосадовців

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звинуватив НАБУ в проваленні боротьби з корупцією категорії Б - серед нардепів і високопосадовців

Про це Луценко заявив у відеозверненні у своєму Facebook.

Генпрокурор нагадав, що НАБУ та САП відповідальні саме за корупцією в найвищих щабелях влади, у той час як ГПУ має боротись із дрібнішими корупціонерами.

"Закон створив фактично 2 правоохоронні структури, які мають протидіяти корупції в Україні. Перша - це ГПУ, яка разом із Нацполіцією, ДФС, СБУ та ДБР має протидіяти корупції категорії Б. Це корупція від голови сільради до заступника губернатора. За умови, що вони поцупили хабарів не більше 1 млн грн. Є інша група правоохоронних органів, які відповідають за боротоьбу з корупцією А. Це абсолютно незалежна від нас САП і підпорядковане їм НАБУ. Категорія А - це протидія корупції губернатора, депутата Верховної Ради, міністрів, віце-прем'єрів, прем'єр-міністра - найвищих посадових осіб держави", - сказав Луценко.

Генпрокурор перелічив досягнення очолюваного ним відомства та порівняв із досягненнями САП і НАБУ за той самий період часу.

"Ми маємо з нашими колегами 2876 вироків корупції - не арештів, не відправлених у суд, а вироків корупціонерам категорії Б. Ми спільно повернули державі поцуплених 125 млрд грн, у тому числі понад 240 тис. га вкраденої у військових і цивільних землі. За ті ж самі 3 роки вони мають 0 вироків і 450 млн грн повернутих до бюджету. САП і НАБУ явно не справились із поставленою задачею. При цьому саме НАБУ, яке багато говорить, але показує нульовий результат, керівник якого призначається указом президента, з моєї точки зору, має відповісти за провал боротьби з високопоставленою корупцією першим", - підсумував Луценко.