50 років до рівня Польщі: Світовий банк оцінив перспективи зростання економіки України

У 2019 році в Україні прогнозується зростання економіки на рівні 2,7%, і щоб прискорити ці темпи, потрібен швидкий прогрес у реалізації ключових структурних реформ. При збереженні наявних темпів країні знадобиться понад 50 років, аби досягти рівня доходів сьогоднішньої Польщі

Про це йдеться у прес-релізі Світового банку.

Як зазначається у спеціальній доповіді Світового банку на тему: "Використання потенціалу економічного росту України", темпи економічного зростання в нашій країні залишаються надто низькими, щоб зменшити бідність і досягти рівня доходів сусідніх європейських країн.

Так, після 16% сукупного скорочення економіки в 2014-15 роках, економічне зростання відновилося до рівня 2,4% у 2016-2017 роках і 3,3% - у 2018 році, пояснили експерти.

Із точки зору рівня ВВП на душу населення, Україна залишається однією з найбідніших країн регіону, тобто перебуває на рівні Молдови, Вірменії та Грузії, додали у Світовому банку.

"ВВП України на душу населення за паритетом купівельної спроможності, приблизно втричі нижчий, ніж у Польщі, попри аналогічний рівень доходів у 1990 році", - йдеться у доповіді.