Київський аеропорт відкрив розширений термінал "А" для міжнародних рейсів

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського (Жуляни) відкрив термінал "А", розширений на 9,5 тис. кв. м - до 23,7 тис. кв. м.

Про це повідомив у Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ" y Facebook.

Термінал "А" був збудований до чемпіонату Євро-2012 та відкритий 17 травня 2012 року. Площа терміналу становила 14 200 кв. м. Наразі площа Терміналу "А" збільшилась на 9 500 кв.м і зараз становить 23 700 кв.м.

Відтепер в аеропорту вдвічі збільшиться пропускна спроможність, тим самим покращиться сервіс і комфорт для подорожуючих.

Для здійснення прикордонного контролю збільшено кількість прикордонних нарядів та створено нові робочі місця. Зокрема, наразі є  21 стійка прикордонного контролю, що розмістились на другому поверсі.

На першому поверсі, нового крила терміналу, буде 20 стійок реєстрації і 9 пунктів нагляду за авіаційною безпекою.

Крім того, у новому крилі терміналу відкриється великий магазин Duty Free, кафе WOG, ресторан іспанської кухні, ресторан з українськими стравами, фаст-фуд, декілька сувенірних крамничок.

Також на привокзальній площі перед новим крилом Терміналу "А" побудовали новий паркінг на 135 паркомісць, це збільшить паркінг аеропорту майже на 40%.

"Відкриття оновленого Терміналу – це подарунок не лише киянам и пасажирам, але й самому аеропорту, адже за день після урочистого відкриття, 25 травня 2019 року, аеропорту "Київ" виповнюється 95 років!" - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що за січень-квітень 2019 року Міжнародний аеропорт "Київ" обслужив 854 тис. 400 пасажирів, що на 36,5% більше, ніж у січні-квітні 2018 р.

Прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" найближчим часом вже очікують на збільшення пасажиропотоку та у повній мірі готові до здійснення прикордонних операцій.

Раніше прес-служба аеропорту опублікувала фото терміналу "А" під час ремонту.