Азербайджан звинуватив Вірменію у провокації з екс-футболістом "Шахтаря"

Азербайджан звинуватив Вірменію у спекуляціях навколо відмови вірменського футболіста "Арсеналу" Генріха Мхітаряна летіти на фінал Ліги Європи до Баку

Про це повідомляє az.sputniknews.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Азербайджану Лейла Абдуллаєва заявила, що Вірменія використовує півзахисника "Арсеналу" Генріха Мхітаряна в своїх провокаційних цілях. Раніше лондонський клуб оголосив про те, що після обговорення питання з футболістом і його сім'єю було вирішено, що він не поїде в Баку.

"Цей крок ще раз продемонстрував, що Вірменія не має наміру готувати свій народ до миру, а використовує гравця "Арсеналу" вірменського походження в своїх провокаційних цілях", - сказала Абдуллаєва.

Вірменія і Азербайджан багато років перебувають у стані конфлікту через спірний статусу Нагірного Карабаху. У ЗМІ неодноразово повідомлялося про існування неформальних обмежень на в'їзд в Азербайджан громадян Вірменії.

Мхітарян у 2015 році не поїхав з дортмундською "Борусією" на виїзний матч проти азербайджанської "Габали", а у минулому році пропустив гостьову гру "Арсеналу" з азербайджанським "Карабахом" в рамках групового турніру Ліги Європи.

Раніше УЄФА запевнив, що Мхітарян зможе безперешкодно в'їхати в Азербайджан на фінал Ліги Європи.

Генріх Мхітарян грав за "Шахтар" з 2010 до 2013 року.