На Донбасі люди в 16 населених пунктах залишилися без води

Оператор системи розподілу виконав часткове відключення об'єктів комунального підприємства "Вода Донбасу" від електропостачання

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

Згідно з повідомленням, станом на 16:00 23 травня без водопостачання залишилися жителі 16 населених пунктів Костянтинівського і Торецького районів. Повідомляється, що від енергопостачання відключені: насосна "Білокузьминівка", Костянтинівський район, сел. Білокузьминівка, а також підстанція 35 кВ "Клебан Бик", Костянтинівський район, сел. Клебан-Бик. Відзначається, що водопостачання відсутнє у жителів сіл Білокузьминівка, Віролюбівка, Новодмитрівка, Молочарка, Стінки, Іжевка, Клебан-Бик, Зоря, Романівка, Степове, Олександрово-Калинове, Яблунівка, Катеринівка Костянтинівського району. А також Новгородське, Петрівка, Щербинівка Торецького району.

Повідомляється, що, відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" і Правил роздрібного ринку електричної енергії, оператор системи розподілу має виконати вимогу постачальника "останньої надії" ДП "Укрінтеренерго" і припинити електропостачання споживача, який не виконує свої зобов'язання з оплати рахунків за електроенергію.

"З огляду на соціальну значимість КП "Вода Донбасу" для Донецької області, енергокомпанія закликає уряд, а саме відповідальних за вирішення питання - Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, НКРЕКП, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Донецьку обласну державну адміністрацію і керівництво "Вода Донбасу" вжити термінових заходів для погашення заборгованості", - йдеться в повідомленні.